Babymassage Oss

Ik geef de babymassage in de omgeving van Oss. Babymassage kan het beste bij baby’s vanaf zes weken totdat ze gaan kruipen (ongeveer 9 maanden). Lees hieronder wat meer informatie!

Voordelen babymassage

Er zijn ontzettend veel voordelen van babymassage, ik zal er een aantal noemen:
– kan helpen bij darmkrampjes;
– bevordert de motoriek;
– zorgt voor betere hechting;
– kan een voorkeurshouding helpen tegen te gaan;
– kan groei stimuleren, ook bij vroeg geboren kinderen of een ziekenhuis opname;
– geeft meer zelfvertrouwen;
– vrijkomen van gelukshormonen: oxytocine en endorfine;

Voordelen privé les

We kunnen ook een privé les afspreken. Het voordeel daarvan is dat we een dag en tijd af kunnen spreken die jullie het beste uitkomt. We kunnen dan echt naar het ritme van jouw baby kijken en we hebben alle tijd voor vragen en herhaling. Dit is echt een cursus op maat.

Voordelen groepsles

Je kunt ook deelnemen aan de groeples. Het voordeel daarvan is dat je andere ouders ontmoet en onderling ervaringen uit kunt delen. Plus soms komen groepen nog lang na het eindigen van de lessen samen!

Inhoud cursus

Tijdens de cursus leer ik je allerlei technieken waarmee je uiteindelijk een volledige massage aan jouw baby kunt geven. We bouwen dit in gedeeltes op, zodat jouw baby rustig kan wennen en het voor jou als ouder ook goed te volgen is.
Zo leg ik je uit hoe je romp, buik, armen, benen, rug en het gezicht kunt masseren. Ook leer ik je een aantal babygym oefeningen. Daarnaast bespreken we vragen of thema’s, net waar behoefte aan is. We kijken altijd goed naar wat voor jou en jouw baby fijn is en passen de cursus daarop aan.

De eerste les staat in ieder geval in het teken van kennis maken. Kennismaking tussen de deelnemers en kennis maken van jouw baby met de babymassage. Jouw baby zal eerst moeten wennen aan de massage. De eerste les ontvang je dus wat meer informatie en leer je een aantal grepen. Zo bouwen de babymassage elke keer wat uit en aan het einde van de cursus kan je een volledige massage geven.

Je krijgt aan het einde van de cursus ook een reader mee, zodat je alles na kunt lezen en ook thuis aan de slag kunt.

Babygym

Aan het einde van de massage sluiten we altijd nog af met een stukje babygym. Dit stimuleert de motoriek en is een leuke afsluiting van de les! Plus kun je dit ook heel makkelijk thuis toepassen.

Te vroeg geboren/ziekenhuisopname

In overleg kan ik ook kijken wat ik voor jullie kan doen mocht jouw baby te vroeg geboren zijn of in het ziekenhuis liggen. In deze situaties kan babymassage namelijk bijdragen aan de groei en het herstel van jouw baby. Maar niet in alle situaties is het mogelijk om te masseren.

Twijfel?

Twijfel je of de babymassage iets voor jullie is? Boek dan eerst een privé sessie voor € 75,-. Dan kom ik bij je aan huis en gaan we aan de slag met de eerste technieken. Bevalt het? Dan kunnen we er voor € 100,- meer nog twee sessies achteraan plannen!

Tijden

De groepscursus vindt plaats op woensdagmorgen van 9.45 tot 11.15 uur in mijn praktijk in Berghem (gemeente Oss).
De privé cursus plannen we in overleg dit kan ook zeker bij jou thuis.

Is dit iets voor jou en jouw baby? Neem hier vrijblijvend contact met ons op om kennis te maken.