Geen categorie

Blog 1 – Antistoffen tijdens mijn zwangerschap

Ik ben zwanger en dus gaan we naar de verloskundige. Altijd spannend. Tijdens de eerste controle krijgen we het over mijn vorige zwangerschap en bevalling. Mijn lichaam heeft toen in de laatste fase van mijn die zwangerschap antistoffen aangemaakt. We zetten dus nu direct vaart achter het eerste bloedonderzoek. Hoe het precies zit en wat dit voor risico’s met zich mee kan brengen, kunnen de artsen op dit moment niet zeggen. Aangezien we kort hierna op vakantie gaan, willen we van te voren bloed laten prikken, zodat we eerder de uitslag hebben.

We vertellen het goede nieuws aan onze ouders, omdat we bang zijn dat er misschien ook slecht nieuws komt. Het is dan wel zo fijn als je dat ook kunt delen. Met negen weken zitten wij in Frankrijk en de familie is op de hoogte.

Op vakantie ben ik heel ziek met hoge koorts en begin ik me zorgen te maken over de zwangerschap. Eenmaal terug, gaan we weer op controle. Er zijn nog geen uitslagen en het overleg heeft nog niet plaatsgevonden met de gynaecoloog.

Een week later blijkt dat ik nog wel antistoffen in mijn bloed had, maar hoe gevaarlijk ze voor de baby in mijn buik zijn, kon niemand zeggen. Wel kunnen we nog een extra bloedonderzoek doen, een heel speciale, waardoor ze de bloedgroep van de baby kunnen vaststellen. Daarvoor moeten mijn man en ik tegelijk geprikt worden en het bloed meteen naar Sanquin. De dames bij de bloedbalie raken er helemaal van in de stress, want dit onderzoek kennen ze niet. Ruim een uur later en vier extra buisjes bloed (want ja, dan hadden ze sowieso genoeg) staan we weer buiten.

Wil je de rest van de blog lezen? Check dan Wij à la mama, waar de hele blog is gepost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *